Ons aanbod

Een goed preventiebeleid is onmisbaar voor elke onderneming binnen de transport- en logistieke sector. De wettelijke eisen van vakmanschap en veiligheid worden steeds strenger. Opleidingen en workshops op maat van zowel transportondernemers als beroepschauffeurs zijn dan ook heel belangrijk.

 

Wilt u bijdragen aan een veiliger verkeer én kosten besparen?

We bieden naast opleidingen in het kader van de verplichte nascholing vakbekwaamheid (code 95), ook workshops en coachingtrajecten aan.

Schrijf u of uw werknemers nu in

Code 95

Volgens de Europese Richtlijn 2003/59/EG moeten beroepschauffeurs met een rijbewijs C of D, elke 5 jaar, 35 uur nascholing volgen bij een erkend opleidingscentrum om de code 95 op hun rijbewijs te vernieuwen.

Sinds 1 februari 2013 gelden hiervoor volgende regels:

  • De chauffeur moet, binnen de 5 jaar na de vernieuwing van het rijbewijs, 5 opleidingen van 7 uur volgen.
  • De chauffeur kiest uit elk thema minstens 1 opleiding.
  • Eén van de gekozen opleidingen moet minstens 3 uur effectief rijden op de weg bevatten.
  • Sinds 22 augustus 2020 is het niet meer toegelaten om een opleiding meerdere keren te volgen.
 

Sociaal Fonds voor Transport en Logistiek

Jaarlijks kent het SFTL aan elke werkgever binnen de transport- en logistieke sector een opleidingsbudget toe. Transport- en logistieke bedrijven die goederen vervoeren voor rekening van derden kunnen beroep doen op deze financiële tussenkomst in de opleidingskosten.

Meer informatie over het SFTL en opleidingsbudget vindt u op sftl.be.  

Kmo-portefeuille

Dankzij de kmo-portefeuille van de Vlaamse overheid bespaart u tot 30% op de aankoop van opleidingen die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Kleine tot middelgrote ondernemingen uit het Vlaamse gewest kunnen deze subsidies aanvragen.

Meer informatie over de kmo-portefeuille vindt u op vlaio.be.  

Constructiv

Via Constructiv krijgt u voor werknemers die tewerkgesteld zijn binnen de bouwsector (PC 124) subsidies. Deze subsidies gelden voor opleidingen die zowel tijdens als na de winterperiode plaatsvinden. Meer info vindt u Hier