Workshop Spiegels afstellen

Een spiegelafstelplaats (of SAP) is een belangrijk hulpmiddel voor chauffeurs om de spiegels van hun vrachtwagen correct af te stellen. Een juiste spiegelafstelling verkleint aanzienlijk het risico op manoeuvreerschade of een dodehoekongeval. Steeds meer vrachtwagens hebben een camerasysteem dat de spiegels vervangt. Ook hier is een spiegelafstelplaats nuttig om de dode hoek zo klein mogelijk te maken en veilig de baan op te gaan. 

Deze workshop is een onderdeel van de dienst 'Spiegels afstellen'. 

Veel vrachtwagenchauffeurs zijn zich niet bewust dat hun spiegels verkeerd staan afgesteld. Nochtans zijn schades en ongevallen vaak het gevolg van slecht afgestelde spiegels. Met de inrichting van spiegelafstelplaatsen bij bedrijven en interactieve workshops op maat van chauffeurs willen we de dodehoekproblematiek aanpakken. 

Waarom een spiegelafstelplaats op uw terrein?

Dankzij een spiegelafstelplaats op uw terrein kunnen uw chauffeurs de spiegels of camera’s van hun vrachtwagen voor elke rit correct afstellen. Zo beperkt u het risico op ongevallen of schade en bespaart u kosten. Bovendien draagt u rechtstreeks bij aan een veiliger verkeer.

We adviseren u bij de keuze van de locatie en het type wegmarkering. Daarna schakelen we professionals in die de afstelplaats nauwkeurig aanbrengen. Aanvullend voorzien we een duidelijk instructiebord en een handleiding in meerdere talen om de spiegelafstelplaats correct te gebruiken. Is uw terrein niet geschikt om een permanente spiegelafstelplaats in te richten? Dan bieden we een mobiele versie aan. Zo hebben we steeds een oplossing die snel en makkelijk inzetbaar is. 

Workshop Spiegels afstellen

Het gebruik van een spiegelafstelplaats voor elke rit is een belangrijke eerste stap om het aantal dodehoekongevallen te verminderen. Maar er is meer nodig. Met onze workshop ‘Spiegels afstellen’ scherpen we de kennis over de dode hoek en gevaarlijke verkeerssituaties verder aan. Ook als u geen eigen spiegelafstelplaats heeft, is het belangrijk dat uw chauffeurs de juiste spiegelafstelling onder de knie krijgen om de dode hoek van hun vrachtwagen zo klein mogelijk te maken.

Tijdens de interactieve workshop leren uw chauffeurs de spiegels of camera’s van hun vrachtwagen correct af te stellen aan de hand van een spiegelafstelplaats. Ook de gevaren van de dode hoek, de juiste zithouding en zichtbaarheid vanuit de cabine komen aan bod.

Dankzij kleine lesgroepen ervaren uw chauffeurs een opleiding op maat. Bovendien combineren we theorie met praktijkoefeningen, zodat uw chauffeurs na de opleiding goed voorbereid terug de baan op gaan.


Geplande sessies van deze opleiding:

Momenteel hebben we geen sessies gepland. Heeft u interesse in deze opleiding? Contacteer ons.

Praktische informatie

Praktische informatie over de workshop Spiegels afstellen. 

* Prijs is inclusief voorbereidend gesprek, opmaak van de presentatie en didactisch materiaal.

Praktische informatie over de aankoop en installatie van uw spiegelafstelplaats

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over de aanleg van een spiegelafstelplaats op uw terrein? Contacteer ons via het contactformulier of stuur een mail naar solutions@tvm.be. We beatnwoorden uw vraag zo snel mogelijk. 


Incompany opleiding

Heeft u interesse om deze opleiding op uw locatie te organiseren?

Vul het contactformulier in. Wij contacteren u zo snel mogelijk om alle opties te bespreken en u een offerte op maat te bezorgen.